Το ανερχόμενο σεμινάριο στη Σχολική Ψυχολογία για Μοριοδοτηση

Η επιμόρφωση - σεμινάριο 440 ωρών (9 μηνών) που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι το ανερχόμενο στην Ελλάδα μοριοδοτούμενο πρόγραμμα μαζί με την Ειδική Αγωγή και τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Απόφοιτοι Παιδαγωγικών σχολών, νηπιαγωγοίκαθηγητές όλων των ειδικοτήτων, ψυχολόγοι και γενικώς εκπαιδευτικοί και πραγματοποιούν μαζί με το σεμινάριο της Ειδικής Αγωγής και το σεμινάριο της Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου που ξεκίνάει καθε μηνα (ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ) και μοριοδοτεί για προσλήψεις, διορισμούς εκπαιδευτικών, για τις κρίσεις στελεχών αλλά και για προσλήψεις στα ΣΔΕ

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας που είναι αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ για να μοριοδοτεί στους πίνακες των εκπαιδευτικών, στους διορισμούς δηλαδή και στις προσλήψεις με 2 μόρια είναι διάρκειας 9 μηνών (440 ωρών) όπως ορίζει το Υπουργείο Παιδείας και η νομοθεσία.

Στα ύψη η ζήτηση για τη Σχολίκη Ψυχολογία

Ύστερα από τις προσλήψεις των σχολίκών ψυχολόγων στα σχολεία που πραγμτοποιήθηκαν πριν λίγο καιρό η κατεύθυνση για την μοριοδοτούμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη Σχολική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αιγαίου φαίνεται πως ενισχύεται κατακόρυφα καθώς μοριοδοτεί με βάση τη νομοθεσία για διορισμούς και προλήψεις ΑΣΕΠ με 2 μόρια.

Υπεύθυνοί προγράμματος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Επιστημονικά υπεύθυνη ειναι η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτζιλάκη και ακαδημαίκά υπεύθυνη ειναι η καθηγήτρια Ελένη Νικολάου

Εξ αποστάσως και ασύγχρονη επιμόρφωση

Το σεμινάριο πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως και ασύγχρονα χωρίς υποχρεωτικές παρακολουθήσεις και αυτό σημαίνει ότι ο επιμορφούμενος μπορει να διαβάζει όποτε θέλει, όποια ώρα και όποια ημέρα.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  • Η ψυχολογική αξιολόγηση μαθησιακών και συναισθηματικών δυσκολιών στο σχολικό περιβάλλον
  • Προβλήματα Προσαρμογής στο σχολείο
  • Θέματα Ψυχοπαθολογίας παιδιών και εφήβων
  • Η συμβουλευτική στο σχολικό περιβάλλον
  • Επικοινωνία στη σχολική τάξη
  • Επικοινωνία σχολείου- οικογένειας στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας
  • Ψυχολογικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου
  • Επικοινωνιακή διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον
  • Συμβουλευτική διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα
  • Διαχείριση ετερότητας στο σχολικό περιβάλλον

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σκοπός:

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των επιμορφούμενων στο γνωστικό αντικείμενο της Σχολικής Ψυχολογίας. Οι επιμέρους ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν την περιγραφή του ρόλου και τις αρμοδιότητες του σχολικού ψυχολόγου, τις βασικές αρχές της ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης παιδιών και εφήβων, τα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων καθώς και ζητήματα αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας (ΔΕΠ-Υ, Νοητική Υστέρηση, Διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού). Επιπλέον, το πρόγραμμα εμπεριέχει εφαρμογές της συμβουλευτικής στο χώρο της εκπαίδευσης, την προαγωγή της ψυχικής υγείας στο σχολείο και το ρόλο της επικοινωνίας στη σχολική κοινότητα. Ειδικότερα, αναφέρεται στις σχέσεις εκπαιδευτικών-μαθητών, εκπαιδευτικών-γονέων, τη διαχείριση συγκρούσεων και κρίσεων στη σχολική κοινότητα, καθώς και τη διαχείριση παιδιών από διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον. Η μεθοδολογία υλοποίησης είναι η απόσταση ηλεκτρονική μάθηση.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αναπτύξουν τη γνώση τους σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου της σχολικής ψυχολογίας καθώς και σε ψυχολόγους που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο συγκεκριμένο πεδίο.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο:

α) σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αναπτύξουν τη γνώση τους σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου της σχολικής ψυχολογίας καθώς και σε ψυχολόγους που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο συγκεκριμένο πεδίο.

β) σε εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές, αδιόριστους που θέλουν να μοριοδοτηθούν για διορισμούς και προσλήψεις

γ)  Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων οι οποίοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέσεις διοικητικών στελεχών της εκπαίδευσης (διευθυντές σχολικών μονάδων, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, διευθυντές Εκπαίδευσης, κλπ) ή εργάζονται ήδη σε  αυτές τις θέσεις.

δ) Σε παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και απόφοιτους σχολών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

ε) Σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ισχυρό πλεονέκτημα στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα ιδιωτικά σχολεία και σε άλλες δομές

Μοριοδότηση

- 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών - προσλήψεων εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ - αναπληρωτές και αδιόριστοι υποψήφιοι)
- 10 μόρια για διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ
- 1 μόριο για τα στελέχη εκπαίδευσης σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως που είναι σε διαβούλευση
- Μοριοδότηση για προσλήψεις σχολικών ψυχολόγων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

 

Δίδακτρα - Τεράστια Έκπτωση!

ΜΟΝΟ 225 ευρώ (όλα σε δόσεις) 

Συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση ώστε να επικοινωνήσει μαζί σας εκπρόσωπος του προγράμματος