Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πώς να κάνετε αίτηση με 9 κινήσεις (ΟΔΗΓΙΕΣ)

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες που σας παρέχουμε για το πώς να κάνετε αίτηση για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ γρήγορα και πολύ εύκολα μέσα από 9 βήματα

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός goLearn  που προετοιμάζει εξ αποστάσεως αυτή την περίοδο εκατοντάδες ενδιαφερόμενους για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκδίδει σε συνεργασία με το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα το Proson.gr αναλυτικές οδηγίες (9 μόνο ΒΗΜΑΤΩΝ) για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε - ολοκληρώσετε την αίτηση σας στον Διαγωνισμό

Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 2 Δεκεμβρίου και η διορία κατάθεσης θα είναι έως τις 20 Δεκεμβρίου.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 5.124 (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΩ)

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το goLearn παρέχει την κορυφαία εξ αποστάσεως και ασύγχρονη προετοιμασία στην Ελλάδα και την μόνη που πραγματοποιείται υπό την εποπτεία ομ.καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου.

Πάνω από 40.000 ενήλικες προετοιμάζονται και μοριοδοτούνται από το goLearn κάθε χρόνο για Διορισμούς και προσλήψεις στο Δημόσιο και στο ΑΣΕΠ

Μπορείτε να κάνετε αίτηση εδώ και να κατοχυρώσετε 70% έκπτωση

Δείτε το βίντεο

Προετοιμασία για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό στο goLearn

Η εξ αποστάσεως προετοιμασία του golearn καλύπτει όλη την ύλη και έχει την χαμηλότερη τιμή προετοιμασίας που τελεί υπό την εποπτεία ομ.καθηγητή ΑΕΙ.

Συμμετέχουν όλα τα Πτυχία ανεξαρτήτως ειδικότητας

Οι επιτυχόντες των γραπτών εξετάσεων θα μπουν σε βαθμολογικούς πίνακες κατάταξης ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, προκειμένου να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων που θα εκδίδονται από δήμους, υπουργεία, περιφέρειες, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ.

Ο Διαγωνισμός  θα διενεργείται κάθε δύο χρόνια και ως εκ τούτου αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τους πτυχιούχους πανεπιστημίων που εφόσον περάσουν δεν αποκλείονται από τον διορισμό μέχρι έως ότου γίνει ξανά ο διαγωνισμός

Οδηγίες βήμα - βήμα

Σας παρουσιάζουμε αναλυτικές οδηγίες βήμα - βήμα για το πώς θα κάνετε την ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα!

Να σημειωθεί αρχικά ότι για την συμμετοχή των υποψηφίων στον διαγωνισμό απαιτείται η έκδοση και πληρωμή ηλεκτρονικού παράβολου, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαφορετικά η αίτηση δεν θα μπορεί να οριστικοποιηθεί! Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό του ηλεκτρονικού παραβόλου στο απαραίτητο πεδίο της αίτησης όπως φαίνεται αναλυτικά παρακάτω.

Για να κάνετε λοιπόν την ηλεκτρονική σας αίτηση θα πρέπει να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του ΑΣΕΠ: Αρχική (asep.gr)

Στην συνέχεια:

1. Από την κεντρική ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ επιλέξτε: «e-Υπηρεσίες» ή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες»

2. Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε «Μητρώο» (αν δεν το έχετε ήδη συμπληρώσει από παλαιότερους διαγωνισμούς) ή «Αίτηση» για να υποβάλλετε νέα αίτηση

3. Αφού επιλέξετε το «κουτί» που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να συνδεθείτε, χρησιμοποιώντας είτε κωδικούς ΑΣΕΠ είτε κωδικούς taxisnet.

Συνίσταται να χρησιμοποιήσετε κωδικούς taxisnet, ώστε στο σύστημα να αντλήσει αυτόματα και χωρίς λάθη ορισμένα από τα προσωπικά σας στοιχεία. 

4. Εάν εισέρχεστε πρώτη φορά στην ιστοσελίδα, θα πρέπει αρχικά να συμπληρώσετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία καθώς και τα προσόντα σας, στο «Μητρώο».

Καλό θα είναι να συμπεριλάβετε όλα τα προσόντα σας, ακόμα και αυτά που ίσως δεν περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, προκειμένου να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο μέλλον.

Σημαντικές Επισημάνσεις σχετικά με την καταχώριση στοιχείων στο Μητρώο

  • Η Ταυτότητα καταχωρίζεται στην καρτέλα «Άλλο»
  • Το παράβολο ή/και η απόδειξη πληρωμής καταχωρίζεται στην καρτέλα «Άλλο»
  • Τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τις ειδικές κατηγορίες/ιδιότητες (Πολυτεκνία, Τριτεκνία, Α.Μ.Ε.Α. κ.τ.λ.) καταχωρίζονται στην καρτέλα «Ειδικές Κατηγορίες»
  • Σε περίπτωση που κάποιο προσόν/κριτήριο/ιδιότητα δεν αντιστοιχεί σε κάποια από τις καρτέλες του Μητρώου, αυτό καταχωρίζεται στην καρτέλα «Άλλο»
  • Τα αρχεία των δικαιολογητικών επισυνάπτονται σαρωμένα (σκαναρισμένα) σε μέγεθος σελίδας A4, κατακόρυφης διάταξης (portrait orientation) και τύπο αρχείου .pdf, .jpg, ή .tif μεγέθους έως 2ΜΒ. Οι υποψήφιοι που διαθέτουν αρχεία μεγαλύτερα των 2MB, μπορούν να τα χωρίσουν σε μικρότερα αρχεία μεγέθους έως 2MB έκαστο και να τα επισυνάψουν στις αντίστοιχες εγγραφές. Σε κάθε εγγραφή μπορούν να επισυναφθούν έως και τρία αρχεία. Οι υποψήφιοι που διαθέτουν περισσότερα αρχεία πρέπει να προσθέσουν πλέον της μίας εγγραφής και να τα επισυνάψουν

5. Εφόσον έχετε συμπληρώσει το «Μητρώο», πατήστε «Νέα Αίτηση»

 6. Επιλέξτε την Αίτηση, την κατηγορία εκπαίδευσης και πατήστε το κουμπί «Επιλογή»

7. Αποθήκευση, έλεγχος και οριστικοποίηση

Στην κορυφή της αίτησης εμφανίζονται τα κουμπιά αποθήκευσης, ελέγχου και οριστικοποίησης καθώς και η κατηγορία εκπαίδευσης. Σας συμβουλεύουμε να αποθηκεύετε τακτικά την αίτησή σας.

Ελέγξτε τα προσωπικά σας στοιχεία καθώς και τα στοιχεία διαμονής και επικοινωνίας. Οι αλλαγές θα εμφανιστούν μετά την οριστικοποίηση της αίτησής σας.

8. Καταχώριση του παραβόλου

Σημαντικό: Ο υποψήφιος πρέπει να εκδώσει και να πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων Α΄ Σταδίου και στη συνέχεια να καταχωρίσει τον κωδικό του πληρωμένου παραβόλου στο αντίστοιχο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης, διαφορετικά η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.

1. Έκδοση παραβόλου χρηματικού ύψους 3 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων

2. Καταχώριση των 20 ψηφίων του ηλεκτρονικού παραβόλου χωρίς κενά.

9. Οριστικοποίηση της αίτησης
Πατήστε το κουμπί που βρίσκεται στην κορυφή της αίτησης. Η κατάσταση της αίτησης έχει πλέον την τιμή «Υποβλήθηκε χωρίς δικαιολογητικά».

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αποσταλεί στη διεύθυνση email που έχετε καταχωρίσει στα προσωπικά σας στοιχεία κατά την εγγραφή, το οποίο θα αναφέρει τον διαγωνισμό, τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία οριστικοποίησης της αίτησής σας.

Η υποβολή των δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθεί μόνο από όσους υποψήφιους κληθούν, κατά το Β’ Στάδιο των αιτήσεων, κατόπιν νεότερης ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ GOLEARN KAI ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΤΕ 50%