
Τεχνητή Νοημοσύνη για επαγγελματίες υγείας
Το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινάει το πρώτο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Πανεπιστημιακό Σεμινάριο με Πιστοποίηση πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη για επαγγελματίες υγείας.
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά τη λειτουργία του συστήματος υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ικανότητα των έξυπνων συστημάτων να επεξεργάζονται τεράστιους όγκους δεδομένων, να εντοπίζουν πρότυπα και να υποστηρίζουν αποφάσεις, δημιουργεί νέα πρότυπα στη φροντίδα των ασθενών και στην ιατρική έρευνα.
Το νέο εξ αποστάσεως πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών, το 1ο τους είδους στην Ελλάδα, απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν το A.I. στις υπηρεσίες υγείας, ενισχύοντας τις γνώσεις και την επαγγελματική τους προοπτική μέσα από πραγματικές εφαρμογές.
Οι πρώτοι με Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω του Πανεπιστημίου Πατρών θα βγουν οι πρώτοι Πανεπιστημιακά Πιστοποιημένοι επαγγελματιές υγείας στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Το Πιστοποιητικό που παρέχεται είναι το πρώτο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό από το Ελληνικό κράτος και το Υπουργείο Παιδείας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία, αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη
Θεωρητική εκπαίδευση και Πρακτική εξάσκηση
Το σεμινάριο εξετάζει καίριες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της υγείας, όπως η έγκαιρη αναγνώριση κρίσιμων περιστατικών, η υποβοηθούμενη διάγνωση, η επεξεργασία ιατρικών εικόνων, η αξιοποίηση συνθετικών δεδομένων και η δημιουργία εξατομικευμένων προσεγγίσεων φροντίδας.
Μέσα από συνδυασμό θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης, οι συμμετέχοντες θα εξοπλιστούν με τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να εφαρμόζουν αυτές τις τεχνολογίες στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.
Περιλαμβάνει 6 ενότητες και αντιστοιχεί σε 9,5ECTS
Ποιος μπορεί να το παρακολουθήσει;
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές, αποφοίτους και επαγγελματίες του χώρου της υγείας αλλά και σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής και θέλουν να κατανοήσουν πώς η A.I. επηρεάζει τις δομές φροντίδας, την έρευνα και την καθημερινή κλινική πρακτική.
- Ιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας
- Στελέχη και εργαζόμενοι σε δημόσιες ή ιδιωτικές δομές υγείας
- Πληροφορικοί, μηχανικοί, data analysts
- Απόφοιτοι και φοιτητές σχολών υγείας ή θετικών επιστημών
Στόχος του προγράμματος
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια πρακτική εισαγωγή στις βασικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της υγείας, με έμφαση στην ανάλυση δεδομένων, την υποστήριξη κλινικών αποφάσεων και την κατανόηση των τεχνολογιών που διαμορφώνουν το μέλλον της ιατρικής φροντίδας.

