Διορισμοί εκπαιδευτικών 2023: Δείτε την κατανομή - Βγαίνει η προκήρυξη

Αναλυτικά η κατανομή σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στους επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών

Τρέχουν οι εξελίξεις για τους νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και ο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ και πρώην Πρόεδρος της ΔΟΕ  κ. Δημήτρης Μπράτης ενημέρωσε με δημοσίευση του ότι:

“Η κατανομή των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών έχει υπογραφεί από την Κεραμέως και είναι στον υπουργό οικονομικών.

Η προκήρυξη την άλλη βδομάδα.”

Την ίδια ενημέρωση έκανε στο alfavita.gr και ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης:

Θυμίζουμε ότι έχουν εγκριθεί 3772 διορισμοί.

Οι παραιτήσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ήταν 2.064 και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν 1.575, σύνολο δηλαδή 3.639. Μέχρι το 3.772 απομένουν 133. Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξουν και κάποιοι διορισμοί ειδικής αγωγής.

Επίσης όπως είναι γνωστό με διάταξη σε ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στη Βουλή εξαιρέθηκαν από τους προεκλογικούς περιορισμούς οι διορισμοί των εκπαιδευτικών

Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το alfavita.gr παραθέτουν την παρακάτω κατανομή:

Γενική Εκπαίδευση

  • Δάσκαλοι: 1032
  • Νηπιαγωγοί:  361
  • Ειδικότητες: 300

Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση: 1.700

Ειδική Αγωγή:

  • 150 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και
  • 150  Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

Μοριοδότηση διορισμών εκπαιδευτικών με βάση το νόμο - Προλάβετε και τους πίνακες για το 2024

Τα παρακάτω σεμινάρια δίνουν 2 μόρια για τους διορισμούς και ξεκινούν εξ αποστάσεως με την σφραγίδα του Παν.Αιγαίου 1η Μαϊου.

Είναι όλα 9μηνα και 400 ωρών και άνω για να μην έχετε κανένα πρόβλημα με τη νομοθεσία! Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ!

Τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια του Παν.Αιγαίου αποτελούν τα κορυφαία σεμινάρια στην Ελλάδα που πληρούν τη νομοθεσία για μοριοδότηση διορισμών και προσλήψεων

Παρέχουν 2 μόρια!

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΡΞΗ 1Η ΜΑΪΟΥ

Το χρονοδιάγραμμα των νέων μόνιμων διορισμών 

Το χρονοδιάγραμμα των νέων μόνιμων διορισμών όπως το έδωσε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζέττα Μακρή:

- Απεστάλη αίτημα και υπήρξε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να εγκριθούν διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και για το έτος 2023.

- Έκδοση Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών για την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 3.772 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Το αμέσως προσεχές διάστημα -πάρα πολύ σύντομα- θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης απόφασης για την κατανομή των 3.772 θέσεων. Προχωρά η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου στην επεξεργασία των οργανικών θέσεων που απέμεναν κενές μετά από τις μεταθέσεις του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Θα ακολουθήσει έκδοση Κοινής Απόφασης του ΥΠΑΙΘ και του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα καθορίζει τον αριθμό των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν κατά κλάδο, ειδικότητα, ειδίκευση

- Μετά θα εκδοθεί η Πρόσκληση για να υποβληθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων για μόνιμο διορισμό.

Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί μέχρι τα μέσα Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους.